A napelem támogatás 2021-ben is érdekes lehet

Jól megérdemelt kikapcsolódás egy fárasztó év után

A férjemmel egy jól megérdemelt wellness hétvégén vettünk részt nemrég egy csodálatos szállodában. Nagyon elfáradtunk az év során, ezért nagy szükségünk volt már egy kis kényeztetésre. A hotelben gyakorlatilag mi voltunk az egyetlen vendég, ezért igazán kivételezett helyzetben találtuk magunkat. Minden szolgáltatást ki tudtunk próbálni, és így tulajdonképpen kizárólag ránk összpontosított a személyzet. Egy fantasztikus hosszú hétvégét töltöttünk el, és sikerült is kissé feloldódnunk. Nagy szükségünk volt már erre a kis kényeztetésre, ugyanis egy rendkívül stresszes évet tudhattunk magunk mögött. Így aztán mindkettőnknek kimondottan jól esett, hogy ezúttal nem kellett napi prioritásokhoz és fontos teendőkhöz igazodni. Kipróbáltuk a szaunát, az úszómedencét, sőt, még thai masszázsban is volt részünk! Én persze ezt is tudtam még hová fokozni, és a masszázs után egy bőrfiatalító kezelésen is részt vettem.

Napelem támogatás 2021-re – mit lehet tudni a feltételekről?

Így aztán amikor hazaértünk úgy éreztem magam, mint akit valósággal kicseréltek! Felfrissültem, és ismét éreztem erőt magamban ahhoz, hogy valami újban gondolkozzak. Így aztán elkezdtem megtervezni a jövő évünket. És az jutott eszembe, talán mi is utánanézhetnénk a napelem támogatás 2021 évre vonatkozó részleteinek. Régóta kacérkodunk ugyanis a gondolattal, hogy a házunk energetikai ellátását korszerűsítjük, és áttérünk a napelemes energiafogyasztásra. 2020-ban ugyan nem volt elérhető vissza nem térítendő támogatás a lakossági ügyfelek számára, de abban bízunk hogy a napelem támogatás 2021-ben ismét gondol majd ránk is. És bár sok mindent még nem lehet tudni az új pályázati kiírásról, annyi már bizonyos, hogy 2021 júliusától lesz elérhető, és 30-40%-os támogatásra lehet majd számítani.

Amíg a pályázat részletei elérhetővé válnak, úgy gondoltam, addig is megpróbálok megfelelőképp tájékozódni a napelem támogatással kapcsolatban. Így találtam rá a Pentele Solar Kft. összefoglalójára is a sporoljanpelemmel.hu weboldalon, amelyet a férjemnek is megmutattam. Itt aztán arra is sikerült fényt derítenünk, hogy az új pályázatban valószínűleg megszüntetik a szaldós elszámolás lehetőségét. A sporoljnapelemmel.hu tájékoztatása alapján minderre azért van szükség, mert a támogatást EU-s pénzekből finanszírozzák. Az Európai Unió pedig azt a célt tűzte ki maga elé, hogy egy új, úgynevezett bruttós elszámolásra térjenek át a pályázó tagállamok, amelyre Magyarország 2024-ig kapott határidőt. Ez tulajdonképpen azt jelentené, hogy a termelő és a szolgáltató között az energiavétel előre megszabott tarifán válna lehetségessé. Ehhez az új tarifarendszerhez azonban új mérőórák is szükségesek lesznek. Az újfajta mérőórák elérhetőségéről és részleteiről azonban egyelőre nem sok mindent tudni, ezért számos érdekes információt várunk még jövő év júliusáig a támogatással kapcsolatban.

Árajánlat kérés napelemes rendszer telepítésére

A Pentele Solar Kft. azonban azt javasolja, ha komolyan gondoljuk a napelemes rendszer telepítését, nem biztos, hogy érdemes megvárni a napelem támogatás 2021-es keretrendszerét. A tapasztalat ugyanis azt mutatja, hogy ha tisztulnak is a játékszabályok a vissza nem térítendő támogatással kapcsolatban, az is előfordulhat, hogy olyan sok lesz az érdeklődő, hogy idő előtt elfogyhat a pályázatra szánt keretösszeg. Így tehát aki rendelkezik egy kevés önerővel, annak lehet, hogy a napelem támogatás 2021-es rendszere nélkül is érdemes lehet a napelemes rendszer telepítésébe belevágnia. Ehhez a Pentele Solar csapata is könnyűszerrel tud segítséget nyújtani. A sporoljnapelemmel.hu oldal alján ugyanis található egy árajánlatkérő űrlap, ami nagyon egyszerűen kitölthető online. Mi biztosan élünk ezzel a lehetőséggel, és kérünk be árajánlatot a telepítésre – ti megvárjátok, amíg kiderülnek a napelem támogatás 2021-re vonatkozó részletei?

napelem támogatás 2021
Egyelőre igen keveset lehet tudni a napelem támogatás 2021-es keretéről, ezért érdemes lehet addig is tájékozódni a napelemes rendszer telepítésének költségeiről