A szállodavezetőnek segítettem HP tonert rendelni

Egy helyi szállodában dolgozom recepciósként. Igazából nem csak a recepcióval kapcsolatos teendőket látom el, a lazább időszakokban sokszor besegítek az igazgató úrnak is. Rengeteg a dolga, és tudom, hogy nagy segítség, hogyha valaki a keze alá dolgozik. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor elromlott a nyomtatónk.

Szokásos napnak indult, ám láttam, hogy a főnök a szokásosnál is feszültebb. Tudtam, hogy el van havazva, de azért ennyire még akkor sem szokott problémázni. Miután láthatóan nem csillapodott a kedélyállapota, kora délután bátorkodtam megkérdezni, hogy mi a gond.

-Semmi, csak elegem van már! Ez a hülye nyomtató is ilyenkor kell, hogy tönkremenjen!
-Micsoda, tönkrement a nyomtató? – Nagyon meglepett a dolog, ugyanis egy nagy teljesítményű, alig egy éves HP nyomtatóról van szó. Azért szereztük be, hogy ne a kicsi, lassú, otthoni használatra tervezett nyomtatók által kelljen az adminisztrációhoz szükséges tömérdek mennyiségű papírt kinyomtatni.

Végül megegyeztünk, hogy megnézem a nyomtatót az egyik pincér kollégánkkal, aki jobban ért hozzá nálam. Veszteni nem veszhetünk semmit.

-Te jó ég, csak kell bele egy új toner! – mondta Peti, miután “szakértő” szemmel megvizsgálta a nyomtatót.
Nagy vizsgálatra mondjuk nem volt szükség, ugyanis a hibaüzenet egyértelműen jelezte, miért nem megy a nyomtatás, de hát a főnök úr nem a legnagyobb technikai zseni, maradjunk annyiban.

Elmondtuk ezt a remek hírt neki, de ezzel igazából nem megoldottuk a gondját, hanem magamnak csináltam egy újabb feladatot: természetesen engem ért a megtiszteltetés, miszerint beszerezhetem az új HP tonert a nyomtatóba. Hurrá!
A plusz feladatnak nem örültem, azonban nem is aggódtam, hiszen tudtam, hogy gyerekjáték lesz, ha felmegyek a nyomtatoalkatresz.hu-ra. Mindig innen szoktam rendelni az otthoni nyomtatómba is a patront és a papírt, így bíztam benne, hogy itt is lesz most erre lehetőség. Regisztrált vásárlóként rutinosan mozogtam már az oldalon, hamar eligazodtam rajta.

Petit, a munkatársamat is érdekelte az oldal, szeretett volna szétnézni rajta, így nem kapkodtam el rendelést. Elmeséltem neki, hogy milyen jó tapasztalataim vannak a céggel, amit nagy örömmel hallgatott végig. Neki Epson nyomtatója van, úgyhogy megnyugtattam, hogy neki is tökéletes választás lesz ez a webshop.

Na, de térjünk vissza a tárgyra! HP tonert keresünk, emlékeztettem Petit. Az oldalfelépítése egyszerű, az első lépés, hogy a tonereket tartalmazó fület kell kiválasszuk. Peti el volt ájulva, mennyi féle márka termékei elérhetőek ezen az oldalon. Szinte nem létezik olyan tonermárka, ami ne lett volna felsorolva. Én nem lepődtem már meg rajta, ugyanis ismertem a céget. Tudtam, hogy mindenben a minőségre törekszenek, és egy ilyen komoly témában biztosan nem két márkát fognak felsorakoztatni lehetőségként. A tonerek alap kellékei minden nagy teljesítményű, irodai nyomtatónak, így, ha az én kis suta gépemhez is forgalmaznak alkatrészt, akkor ehhez pláne fognak kínálni megfelelő alkatrészt.

Természetesen az általunk keresett HP is közte volt, így gyorsan rá is kattintottunk. A HP termékek skálája sem korlátozódott 10 vagy 20 félére. Kikerestünk a tematikusan összeállított listából a főnök nyomtatójának pontos típusát.

Többféle toner is elérhető volt ehhez a nyomtatóhoz. Nekünk színesre nem volt szükségünk, csupán feketére, de abból is volt eredeti, gyári toner és utángyártott is. A céges számlára akartuk venni, úgy döntöttünk, hogy az eredeti mellett tesszük le a voksunkat.
Az eredeti termékekre garancia is vonatkozik, mégpedig nem is kevés! Három, hat, vagy tizenkét hónap garanciát vállalnak rá. Ezt azt jelenti, hogy amennyiben probléma lenne ez időn belül a termékkel, nem kell kidobni, hanem fel kell venni a céggel a kapcsolatot a csere miatt. A futárszolgálattal visszaküldjük, ők pedig csereterméket biztosítanak.
Ez a garancia nem csak a tonerekre vonatkozik, hanem az eredeti és utángyártott alkatrészekre egyaránt. Egyszer előfordult, hogy igénybe kellett vennem, de még ekkor is csak a jó tapasztalataim száma bővült a céggel szemben. Nagyon korrektül jártak el, és a lehető leggyorsabban rendelkezésemre bocsátották az új, már működőképes patront.

A kosarunkba nem egy, hanem kettő darabot helyeztünk el a választott tonerből. Minden nap nyomtatunk egy rakás papírt, így tudtuk, hogy szükség lesz rá, valamint így még kedvezményt is kapunk a mennyiség miatt.

Bár regisztrálva vagyok az oldalra, a céges rendelés miatt most mégis a regisztráció nélküli vásárlást választottam. Így sem sokkal bonyolultabb a dolog, szerintem több macera lett volna a szállodát vagy a főnököt beregisztrálni.
Bepötyögtük az adatokat gyorsan, majd kiválasztottuk a szállítási módot. A házhoz, vagyis szállodához szállítást kértük, ugyanis 5000 Ft-os minimumrendelés esetén ingyenesen házhoz viszik a csomagot. Ez rendkívül egyedülálló, nem ismerek más oldalt, ahol minden rendelésre érvényes, hogy ingyen ki is hozzák.

Fizetési módok közül a készpénzes utánvétet választottuk, bár lehetőségünk lett volna előre utálásra és bankkártyás fizetésre is. Magamtól mindig a bankkártyásat választom. Ez a legkényelmesebb számomra, hiszen nem kell sem nekem, sem a futárnak bajlódni a készpénzzel, továbbá, ha én nem tudom átvenni a csomagot, csak mondjuk a párom vagy egy barátnőm, akkor sem kell a pénz miatt aggódni.
Most ezzel nem volt baj, hiszen a szállodában mindig van valaki, aki átveheti a rendelést. Sőt, mivel én vagyok a recepción, javarészt én szoktam ezeket intézni.

A leadott rendelésünket már másnap összekészítették, hiszen raktáron volt az általunk rendelt HP toner. Egyébként nem csak akkor gyorsak, amikor épp raktáron van a rendelt kellék. Volt már rá példa, hogy narancssárga homokórát láttunk a rendelni kívánt patron mellett. Felhívtuk őket, mert tudtuk, hogy ez azt jelenti, hogy érdeklődni kell a termék elérhetősége után. Bár egy nagyon ritka típusról volt szó, még ez esetben sem kellett többet várni 3 napnál, olyan gyorsan beszerezték nekünk!

Mi is már csak vártuk a csomagunkat. A GLS futárszolgálat hozta ki, pontosan abban az időben, amit előre jeleztek számunkra e-mailben. Már ismertem a futárt, aki kézbesítette a csomagot. Gyorsan értesítettem is a főnököt, hogy bizony megérkezett a HP toner, úgyhogy újra üzembe helyezhetjük a nyomtatót.
Az arcán lévő mosoly felfedte a hír hallatán bekövetkező örömét, amiatt pedig még inkább boldog volt, hogy Peti kollégám értett ahhoz, hogy hogyan kell az új tonert beletenni a nyomtatóba.

Mindössze néhány percbe telt, és már újra nyomtathattuk is a szükséges iratokat. A minőségük tökéletes volt, a főnök is nagyon elégedett volt az eredménnyel. Nem hittem, hogy egy ilyen egyszerű dologgal is a kedvére tehetek, és bizonyíthatom neki a talpraesettségem. Mindenesetre nagyon örültem neki, hogy ennyire elégedett, és remélem a nyomtatoalkatresz.hu is örül, hogy a főnök személyében intéztem nekik egy újabb törzsvásárlót!