A tökéletes legénybúcsú

Nyáron volt az egyik haverom esküvője és megkért, hogy szervezzük meg neki a legénybúcsúját. Nagyon sok közös emlékünk fűződött Siófokhoz, rengeteget buliztunk együtt ott vele és a barátnőjével, úgyhogy egyértelműnek tűnt, hogy hová szervezzük a legénybúcsút. Gondolom sokan látták már azokat nagy parti hoteleket, amikből közvetlenül lehet lejutni a vízhez. Na, egy olyanba foglaltunk két szobát egy éjszakára, hogy a buli fáradalmait kipihenhessük majd. Minden király volt, nagyon modern és kellemes volt mindkét szoba, ráadásul jó magasan, a kilencediken voltunk, így a kilátás is pazarul nézett ki a Balcsira.

Nem mindannyian ismertük egymást, így mindenképpen szükségünk volt csapatépítő programokra. Így találtuk ki, hogy mi lenne, ha vitorlázni vagy hajókázni mennénk. Az egyik barátom hallott egy oldalról, ahol a Balatonnál lehet vitorlásokat bérelni. Meg is kezdtük a szervezkedést, kiderült, hogy pont Siófokon van a központi kikötőjük, úgyhogy elég könnyű volt egyeztetni, bár amúgy máshonnét is lehetne indulni, vagy érkezni, mint mondjuk Balatonfüred, Alsóörs vagy Tihany. Alapvetően 8-10-fősök a hajók, mi pedig pont nyolcan voltunk, úgyhogy tökéletesen jött ki minden. Egyébként nagyobb rendezvényekre is ideális választás lehet, hiszen partnercégeiknek köszönhetően több száz, vagy akár ezer fős csapatépítéseket is vállalnak. Elképzelni sem tudom, hogy nézhet ki egy ilyen, de jó tudni, hogy ezt is meg lehet oldani. Lehet fel is vetem majd a munkahelyemen, hogy a cég karácsonyi buliját ott tartsuk.

Elég sokféle opcióból választhatunk egyébként, hogy miként akarunk hajót bérelni. Kezdők és profik egyaránt jó helyen járnak. Nekünk szükségünk volt természetesen hajós kapitányra, plusz értelemszerűen az alkohol is fogyott rendesen. Kaptunk egy ajánlatot már az elején, ami kifejezetten legénybúcsúsoknak szól. Több csomag közül lehet kiválasztani az ideálist, mi végül a legnagyobb, azaz az All day all night pakkot kértük. Ez egy egész napos hajókázást jelentett, ami nyolc órát jelent pontosan. Piát sem kellett vinnünk, ugyanis korlátlan italfogyasztás is tartozott a csomagba, de egyébként saját italokat is fel lehet vinni, így előkerült a szokásos házi pálinka is, meg a vőlegény kedvenc söre. Rágcsákat is vittünk, de napközben kértünk grillezést is a tó közepén. Egészen hihetetlen, hogy ez is megoldható. Emellé kedvezményes vacsorára is volt lehetőségünk az egyik panorámás étterembe a parton. Egyértelmű, ha már Siófok, legénybúcsú, piálás, ráadásul közös emlékek is, akkor este az Aranyparton folytattuk a menetelést. Ehhez a BalatonPRO-tól kaptunk karszalagokat is, melyek a csomagba tartoztak, így a belépőjegyekért sem kellett külön fizetnünk.

csapatépítő programok

A vitorlásra vittünk magunkkal játékokat, labdákat, kártyát meg minden ilyen cuccot, ami kellhet. Bár, mint kiderült a csapatépítő programok alapkellékeit, vízi játékait is kérhettük volna, de mi amúgy is sok hülyeséget vittünk, így jól megvoltunk. Nem maradhattak el a vőlegény kötelező feladatai sem, erre rendesen felkészültünk és a szokásos menyasszony kérdőív mellett a másik nagyon vicces feladat a SUP-ozás volt. Ezt szintén kérhettük a vitorlás mellé, egy órát igényeltünk, ez alatt rendeztek nekünk házi evezős versenyt és a vőlegény is meg tudta csinálni a maga kötelező feladatait. A SUP mellett lehet még amúgy sima evezést is választani, sárkányhajózást, sőt ha valakit nem vonzz annyira a vízi élet, akkor akár quados túrára is be lehet fizetni. Ennek az All day all night csomagnak az alapára egyébként 11990 forint/főtől kezdődik, szóval egy ilyen élményért egyáltalán nem vészes díj.

Nekünk ugyan mázlink volt azzal, hogy augusztus végén volt az esküvő, így a legénybúcsút is augusztusban tudtuk le, de jó hír, hogy áprilistól egészen októberig lehet bérelni. Persze az időjárással sem árt kalkulálni, de ha ne adj’ Isten rossz idő jutna valakinek, akkor arra is van megoldása a BalatonPRO-nak. Ekkor az úgynevezett indoor csapatépítés kerül reflektorfénybe. Ezt amúgy önmagában is lehet kérni mondjuk konferenciákra, vagy arra az esetre, ha egy munkahely nem szeretne mindenki utaztatni. Elég egy nagyobb termet, helyiséget találni és a szórakoztató, játékos, vagy éppen komolyan agykapacitást igénylő feladatok máris sorjáznak.

Annyira jól éreztük magunkat a legénybúcsún, hogy ezután még jobban szemügyre vettem a honlapot, ahol még rengeteg mindent találtam. Például a rendezvénytechnikát is bízhatjuk rájuk, többek közt kérhetünk segítséget esküvőkhöz, gálavacsorákhoz, konferenciákhoz, koncertekhez, céges csapatépítő programokhoz és még sorolhatnám. A legénybúcsú és lánybúcsú mellett szülinapi bulikra is kiváló választás lehet, vagy éppen házassági évfordulóra, lánykérésre is. Utólag mondta is a haverunk, hogy jól sikerült ugyan a lánykérés, de azért, ha tudja, hogy van ez a lehetőség, lehet, hogy emellett döntött volna. Például arra is van lehetőség, hogy az éjszakát a vitorláson töltse a pár.

Annak is kiváló amúgy, aki csak belekóstolna a vitorlázás alapjaiba, hiszen röpke kétórás idősávot is igényelhetünk. Vagy kevesebbet, de a két órát minimum ajánlani szokták, hogy igazán teljes legyen az élmény. Sokat emlegettem már a kész csomagokat, itt is van opciónk kettőből választani, a felfrissülés és a relax közül. Előbbinél két órát tölthetünk el, egyből irány a Balaton közepe, majd egy óra fürdőzést követően visszatérhetünk a kikötőbe, eközben frissítő italokat is fogyaszthatunk. Utóbbinál hat órán át lazsálhatunk a napsütésben a tó közepén, illetve a sétavitorlázásra is jut bőven idő, sőt vízi játékokat is kapunk. Ami nekem a legjobban tetszett amúgy az egészben, hogy kedvünkre variálhatunk mindent. Kivehetünk dolgokat, hozzátehetünk pluszokat, így tényleg az elképzelésünk valósul meg teljesen tökéletesen.

Amikor a legénybúcsú másnapján felkeltünk a hotelben, nem kis fejfájással, a nagy henyélés közepette mindannyian a vitorlázást emlegettük, hogy mennyire király volt. Ráadásul a szobánk ablaka ugye a Balatonra nézett, láthattunk az éppen vitorlázó embereket, így még inkább erősödött a kellemes érzés. Beszéltük is, hogy kellene még ilyet csinálni és, ha valamelyikünknek esküvője lesz legközelebb, akkor is ide szervezzük a legénybúcsút. Vannak haverjaim amúgy, akik a horgászatra pörögtek rá, ugyanis arra is van lehetőség itt. Elsősorban az éjszakai süllő horgászat tetszett nekik, ami kilenctől kettőig tart, s a tapasztalt túravezető jól bevált, halakkal teli helyhez viszi a horgászokat, ráadásul profi halradar is rendelkezésre áll. Még engem is felcsigázott a dolog, pedig életemben nem horgásztam.

Végezetül megemlíteném még a vitorlás alapoktatást is, ahol megismerkedhetünk a szélirányokkal, a csomókkal, a szélbe állással, indulással, kikötéssel, fordulással, szóval tényleg minden alapvető fogalommal, cselekvéssel, ami a vitorlázáshoz feltétlenül szükséges. Ha pedig valaki ezt követően kedvet kapna vitorlás jogosítvány megszerzéséhez is, eleinte mindenképpen a bérlés éri meg neki jobban, hiszen egy hajót nem csak megvenni, de tárolni és fenntartani is borzalmasan költséges. A BalatonPRO pedig ideális választás ehhez is, hiszen barátságos mindenki és teljes mértékben megfizethető. A már fentebb említett csapatépítő programok pedig tényleg frenetikusak.

Szerencsére a vőlegényünk is élvezte minden percét, a hotellel is meg volt elégedve, szóhoz sem jutott, majd a vitorlázás is olyan élmény volt számára, amit sosem fog elfelejteni. Pláne, hogy velünk töltötte az egészet, a hangulatra sem lehetett panasz. Mindenkinek csak ajánlani tudom a BalatonPRO-t, ha hasonlóan nagyszerű csapatépítést, szülinapot vagy legénybúcsút szeretne.