Egy hőszivattyú telepítése és a szállodánk közös története

Kiskoromban játszottam egy játékkal, amiben a főhőssel egy elátkozott hotelben kellett navigálnunk és túlélnünk. Gyerekeknek szólt, de mikor újra kipróbáltam felnőtt fejjel, rájöttem, hogy ez bizony még most is ijesztő tud lenni. Vagy legalábbis mindig kicsit feszült a hangulata.

Nem gondoltam volna, hogy ebből fog jönni egy saját vállalkozásnak az ötlete. Elmerengtem, hogy biztosan sok embert érdekelne egy elátkozott hotel, ahol tényleg megszállhatnak. Éjszaka paranormális jelenségek történnének. Recsegnének a falak, megmozdulnának a bútorok, néha el is tűnne valami a szobából. Elsőre hülyeségnek hangozhat, hiszen ha már valaki hotelbe megy, akkor biztosan azért jön, hogy pihenjen. Később azonban kiderült, hogy bizony erre is van igény az embereknél.

Három éve nyitottuk meg az elátkozott hotelt. Egy kis reklám után egyre több embert kezdett érdekelni a koncepció. A jó hírünk pedig abból származott, hogy tényleg betartottuk az ígéretünket és egy izgalmas, sok esetben pedig hátborzongató éjszakát tudtunk biztosítani. Mint minden szolgáltatásnál, itt is a legfontosabbnak azt tartottam, hogy minőségi legyen. Mivel itt elsősorban a „szórakoztatás” fontos, (abban az értelemben, hogy az emberek érdekes élményeket szerezhetnek) ezért nem szerettem volna az olcsó és gagyi kategóriába kerülni. Nem akartam az az ember lenni, aki csak ki akarja csalni az emberek pénzét. Most pedig, három év távlatából azt tudom mondani, hogy megérte a minőségre fókuszálni.

Szinte helyi látványosság lett a hotel. Próbálunk minden egyes alkalommal egyedi élményt adni, a trükkök tárháza azonban egy idő után ki fog fogyni. Ezért mindig próbálunk kitalálni valami új, ijesztő kis csalafintaságot.

A hotelt is többször át kellett alakítani és felújítani, hogy működjön a témával. Szándékosan letépkedtük több helyen a tapétát, látszólagosan porosan hagytunk mindent és ehhez hasonlók. De aztán elgondolkoztam, hogy másfajta innovációval is előállhatnánk. Valami olyannal, ami nem csak nekünk hoz hasznot, de akár az egész világnak is segít. Elvégre mit ér a sikerünk, ha nem tudunk semmit hátrahagyni?

Ekkor jutott eszembe a megújuló energiaforrásokkal való fűtés. Erre pedig egy hőszivattyú telepítése lenne a legjobb megoldás. Bár ezt csak azután döntöttem el, hogy elolvastam a Klímaglobál oldalán található tájékoztatót a hőszivattyúkról. Nem volt túl nehéz megtalálni ezt a helyet és utána sem volt panaszom az oldal átláthatóságára.

Nincsenek eltúlzott, arcba mászó animációk; mindent egyszerűen át lehet tekinteni. Ezt nagyon tudom értékelni, mivel nincsen túlzottan jó internetem. Ha mindenhol lenne egy kép, vagy hasonló, akkor nagyon lassan tudnám behozni a Klímaglobál oldalát és lehet nem is tudtam volna rendesen informálódni a hőszivattyú telepítésével kapcsolatban.

Az első kérdés az lehet a fejeden, hogy micsoda az a hőszivattyú? Persze lehet, hogy korábban már hallottál erről a szerkezetről, úgyhogy ebben az esetben bocsánatot kérek tőled. De ha nem, akkor röviden össze tudom foglalni neked azokból az infókból, amiket a Klímaglobálon szereztem. Ez nem tudományos pontosságú, úgyhogy kérlek így olvasd a soraimat. Tehát a hőszivattyú egy újfajta megoldás az energia generálásának kérdésére. Képes felfűteni a lakásunkat, illetve még a meleg vizünket is képes előállítani.

Mindezt pedig károsanyag kibocsátás nélkül tudja elintézni nekünk. Tehát mikor a meleg kádadban fekszel és békésen lehunyod a szemedet, arra gondolhatsz, hogy a természet számára ez nem került semmibe. Én rengeteget gondolkozok hasonló dolgokon és azt érzem, hogy egy hőszivattyú telepítése után teljesen megváltozna az életem. Mindig mikor ránézek mondjuk a radiátorra, elfog az érzés, hogy kirabolom a bolygónkat. Főleg, mivel egy hotelről beszélünk. Ami annyira nem hatalmas, de mégis nagyobb a károsanyag kibocsátása, mint egy egyszerű családi háznak.

hőszivattyú telepítése

Az ötlet, hogy ezt szinte nullára lehetne csökkenteni egy ilyen szerkezet segítségével, nagyon megragadt a fejemben. A saját házam energiaellátása is nagy felelősséggel jár, de minél nagyobb hely felett rendelkezünk, annál komolyabban nyomják a vállainkat a döntéseink súlya. Sokan csak megvonnák a vállukat és úgy lennének vele, hogy nekik nem kell hőszivattyú. A legfőbb indokuk az, hogy szerintük egy ember döntése nem számít annyira, hogy megváltoztassa a világot. Nagyon utálom ezt a hozzáállást.

A Klímaglobál azonban biztosít minket afelől, hogy a hőszivattyú egy olyan befektetés, ami többszörösen megtérül. Tehát nem csak a környezetünk fennmaradásáért vásároljuk meg, hanem nekünk is hasznunk lehet belőle. A webshopon többfajta hőszivattyút is lehet találni, mi azonban nem igazán lennénk képesek arra, hogy ezt bekössük. Erre vannak a Klímaglobál emberei! Magáról a telepítés menetéről és előfeltételeiről pedig részletes tájékoztatóval szolgáltak az oldalukon.

Biztos történt már veled olyan, hogy meg akartál fixálni valamit a lakásodban és kihívtál egy szerelőt. Nem tudtad, hogy mit mondj neki, vagy miként tudnád segíteni abban, hogy hamarabb végezzen a munkájával. Itt nem kell tartani hasonlótól, mivel a Klímaglobálnál dolgozók nagyon odafigyelnek arra, hogy elmagyarázzanak neked előre mindent.

Innen tudtam meg, hogy nem minden ház fűtésrendszerére lehet hőszivattyút csatlakoztatni. Számít az, hogy mekkora a hely és milyen az elhelyezkedése. Ha ajánlatot kérünk tőlük, akkor a Klímaglobál munkatársai részletesen kikérdeznek minket ezekről az alap információkról. Nekünk nem kell semmin aggódni, vagy gondolkozni. Ezután pedig időpontot kérhetünk a telepítésre.

Érdemes előre gondolkozni a hőszivattyú telepítésével kapcsolatban, mivel egyes évszakokban sokkal nagyobb a kereslet rájuk. Ez azt eredményezi, hogy akár heteket kell várnunk arra, hogy időpontot kapjunk. Különösen a tavaszi és nyári időszakra igaz ez. Ezért, ha kellemes élményt szeretnénk a telepítéssel kapcsolatban, akkor mindenképpen a főszezonon kívül kérjünk időpontot. Szerintem kifejezetten okos, hogy ilyen dolgokat is tudattak velünk. Így nekünk is időt spóroltak, magukat pedig megkímélték a még több plusz munkától. El sem tudom képzelni, hogy nyáron és tavasszal mennyire le lehetnek terhelve.

Mivel egy hőszivattyú telepítése nem egy pár órás dolog. Nem tudják megmondani előre, hogy mennyi időbe fog telni, mivel mindenkinek a háza egy egyedi eset. Rengeteg dolog csúszhat félre, ami miatt megnövekedhet a telepítési idő. Akár egy hétig is eltarthat, úgyhogy érdemes úgy szervezni a napunkat, hogy ebben az időszakban mindig elérhetők legyünk. A telepítést egy előzetes felmérés előzi meg, amely során megállapítják, hogy alkalmas-e a házunk a hőszivattyú telepítésére. Ezért minimális összeget számítanak fel, amit visszaadnak sikeres telepítés esetén.

De ezután sem hagynak minket egyedül! Ha már megvan a hőszivattyú, akkor sem értek véget a teendőink. Ahhoz, hogy normálisan működjön, rendszeres karbantartásra van szüksége. Ezt pedig szerintem érdemes azzal a céggel megoldani, akik korábban telepítették a rendszerünket. Így nem kell nagyon sokat magyarázni, mert egyértelmű lesz, hogy ők biztosan karban tudják tartani a hőszivattyúnkat. Miután befejeztem ezt a cikket, eldöntöttem, hogy fel fogom hívni őket, mert nagyon meggyőztek a szolgáltatásukkal kapcsolatban.