Ez történik, ha a szálloda szerelője lebetegszik

Igaz, ez egy régebbi történet (kb. 1 éves), de valamiért éppen a napokban jutott eszembe az eset, amikor gáz volt a szállodában, ahol korábban dolgoztam recepciósként. Valószínűleg azért is jutott eszembe, mert nekem is hasonló gondom akadt az elmúlt héten. A szállodás sztori az volt, hogy a szálloda konyháján eldugult a mosogató lefolyója, és az egyik lelkes szakácsnak, aki próbálta elhárítani a dugulást, még a csőgörényt is sikerült beletörnie. Kisebb katasztrófa volt tehát az egész. Még azt is elképzelhetőnek tartottuk, hogy szét kell szedni a csöveket, hogy megoldható legyen a probléma. Hogy ezt még tetőzzük, a szerelő, akit ilyen esetekben ki szoktunk hívni éppen beteg volt, így nem tudott kiszállni hozzánk. Végül aztán sikerült találni egy olyan céget, akik SOS ki tudtak szállni már egy órán belül, ami lássuk be, nagyon szép teljesítmény.

Hát most megtapasztalhattam a saját otthonomban én is, hogy milyen az, ha eldugul a lefolyó. Ráadásul ez a dugulás igen ádáz volt. Tanulva a szállodai szakács hibájából, én inkább nem mentem neki a lefolyónak csőgörénnyel, mert amilyen szerencsés szoktam lenni, szinte fix, hogy én is beletörtem volna. Ellenben a világért sem akart eszembe jutni a cégnek a neve, ahonnan egy óra alatt kiszálltak a szállodához elhárítani a dugulást. A legjobb tippem az volt, hogy rákeresek arra, hogy “duguláselhárítás Budapesten“, hátha épp kihozza majd a már emlegetett cég oldalát is a kereső. Be is vált a sejtésem, mert rövidesen megtaláltam és felismertem az oldalukat.

Nem volt nehéz felismerni. Amikor megláttam a fejlécet, ahol az egy órán belüli kiszállás lehetősége és a 30 évnyi tapasztalat is fel volt tüntetve, egyből tudtam, hogy ők lesznek azok. Ez a két ismérve a cégnek élénken élt még a memóriámban. Elkezdtem olvasgatni kicsit az oldalon, és teljesen el voltam ámulva azon, hogy mennyi mindent le tudnak írni egy-egy munkakörről. Csak a lefolyótisztításról írtak több száz szót, részletezve azt is, hogy mi okozhatja a dugulást, és mit ne tegyünk, ha ilyen problémával állunk szemben. Azt már nem is kellett nagyon néznem, hogy a duguláselhárítás Budapesten is elérhető-e náluk, hiszen a szálloda is a Budai oldalon volt, ahol először találkoztam velük. Amit viszont eddig nem tudtam róluk az, hogy mennyi területen megállják a helyüket, és hogy még 24 órás telefonos ügyeletet is fenntartanak.

Újabb pozitív meglepetésként ért, hogy ha végeznek bármilyen munkát, akkor már külön nem kérnek el kiszállási díjat. Így talán kicsit olcsóbban is ki lehet jönni a szerelésből, hiszen eddig én csak olyan szerelővel találkoztam, aki a munkadíja mellett a kiszállási díjat is elkérte. Nem is vesztegettem tovább az időt, és felhívtam őket, hogy egyeztessek velük egy időpontot a kiszállásra. Szerencsére nem volt SOS a dolog, mert jobb híján meg tudtam oldani a mosogatást addig is a fürdőszobában. Nem használtam tehát ki az 1 órás időkeretet, hanem inkább másnapra beszéltem meg a szerelővel az időpontot, hiszen az nekem is jobb volt.

A vizgazfutesszerelo24.hu által elvégzett munkára egy rossz szavam nem lehetett. Időben érkezett meg hozzám a szerelő, gyorsan elhárította a dugulást, könnyű volt velük kommunikálni, és nem is volt olyan drága a duguláselhárítás. Én mindenkinek csak ajánlani tudom őket, ha víz-, gáz-, vagy fűtésszerelést igénylő gondja adódik valakinek. El tudom képzelni, hogy a szálloda is elmentette a telefonszámukat a későbbiekre. Láthatóan bennem is olyan jó benyomást keltettek, hogy majd egy év távlatából is emlékeztem rájuk.