Hangtálak csillantak meg a kempingezés tábortüzében

Ha valaki, akkor én mindig kapható vagyok egy kempingezésre. Imádom, ahogy a sátorban éjszakázva szinte eggyé válunk a környezetünkkel. Nincs is jobb, mint a békák brekegését és a tücskök ciripelését hallgatva mély álomba merülni. Csak semmi sallang. Kizárólag a szeretett baráti társaság és a természet közelsége. Nem is kell több egy tökéletes hétvégéhez.

Amikor a múlt héten kempingezésre invitáltak a tóhoz a barátaim, egyértelmű, hogy rögtön igent mondtam. Nem volt kétség afelől, hogy benne vagyok a dologban. Hisz alig vártam már a jó időt. Mire felvertük a sátrainkat, be is esteledett, így jöhetett a kemping elengedhetetlen momentuma: a tábortűznél éneklés. Ilyenkor rendszerint az egyik barátom, Pisti előkapja a gitárját és játszani kezd rajta. De most nem így történt! Egészen más dolgokat tartott a kezében. Különleges hangtálak sokaságát.

Sokat hallottam már erről a mágikus eszközről, de tapasztalatom még nem volt vele. Így amikor megszólaltatta az egyiket, nagyon meglepődtem. Szinte az egész társaság egyszerre dermedt meg. Én is éreztem az egész testemet átható, jóleső bizsergést. Nem csalás, nem ámítás, a hangtálak valóban kommunikálnak a testünkkel. Tudom, hiszen én magam is éreztem. Mindannyiunkat, így engem is átjárt valami megfoghatatlan erő. Hirtelen legyőzhetetlennek és energikusnak éreztem magam, de mégsem mozdultam. Befelé figyeltem.

A hangtálak alkalmasak arra, hogy hozzásegítsenek a meditatív állapot eléréséhez. Megnyugtatnak, hozzájárulnak az ellazuláshoz. Segítenek megszabadulni a mindennapi stressztől, a bajoktól. Ezt éltük át mi is ott, a tárbortűz árnyékában.

A tibeti hangtálak már évezredekkel ezelőtt megjelentek, csupán az én számomra voltak eddig kevéssé ismertek. A barátom azonban, ahogy kiderült, hangtál terápiákat is szokott tartani. Évek óta használja a hangtálakat, több is van neki. Már szinte összeforrt a személyisége a hangtáljaival, annyira összhangban van velük. Azt is megengedte, hogy kipróbáljunk néhányat, de elmondta, hogy a helyes használathoz sok-sok gyakorlás szükséges, így ne legyünk csalódottak, ha elsőre nem sikerül előcsalogatni a helyes hangokat.

Az egyik társunk, Peti egészen elképesztő tapasztalást tett a hangtálak által, ugyanis úgy érezte, valami fennakadás, valamilyen akadály van benne. A hangtálak ugyanis a rezgéseik által a testünkbe hatolnak, kapcsolatba lépnek a sejtjeinkkel, és miután feltöltötték őket, ki is lépnek belőlünk. Hacsak nem ütköznek valamilyen energiablokkba. Petinél is ez lépett fel. De szerencsére Pisti haverunk fel tudta oldani ezeket a blokkokat a megfelelő terápiával. Kész szerencse, hogy értett hozzá. Peti szinte egyik pillanatról a másikra meg is könnyebbült. Azt mondta, olyan érzés volt, mintha ledobott volna magáról egy régóta cipelt, óriási súlyt.

Bennem ugyan blokk nem volt, de én magam is éreztem ezt a mindent átható energialöketet. Hirtelen sokkal kisimultabb, élettel telibb lettem. Mondtam is a gitáros haverunknak, hogy járni fogok hozzá hangterápiára. Hiszen a hangtálak csodálatos eszközök, erről most én is megbizonyosodtam.

A hangtálak használatát követően még tovább beszélgettünk és élveztük a meleg estét. Miután elpakoltuk őket, előkerült azért a gitár is és elénekeltük a kedvenc dalainkat, amelyek minden közös kempingezés kihagyhatatlan részei.