Így alapítottam meg a saját cégemet

Mindig is tudtam, hogy egyszer saját szállodám lesz. Már egészen kicsi koromtól kezdve arról álmodoztam, hogy mosolyogva fogadom egy csodálatos szálloda bejáratánál a vendégeket, akik nagyon nagy örömmel foglalják el a gyönyörű szobájukat, amihez csodálatos kilátás társul. Minden annyira varázslatosan rózsaszín volt.

Felnőttként aztán néhány rózsaszín folt azért eltűnt, de még így is megmaradt a nagy álom, amiért nagyon sokat dolgoztam. Végül úgy döntöttem, hogy elérkezett az idő a cégalapítás bt formában való megvalósításának.

Elfoglaltságom már így is a toppon, de nem kellett aggódnom amiatt, hogy olyan sok időmet el venné a cégalapítás, mivel a barátom már korábban átment egy cégalapításon bt-t létrehozva, így ő ajánlott nekem egy megbízható céget.

Neki már jó tapasztalatai voltak, minden cégalapítással kapcsolatos intézni valót átvállaltak tőle, neki csak egyszer kellett megjelenni, a többi pedig ment magától annak rendje és módja szerint.

Ilyen esetben nincs min gondolkodni, mármint ha valaki olyan ajánlást kap, amit már egy ismerőse úgymond letesztelt, így megnéztem én is az oldalukat. Hisz azért csak utánajár az ember annak, mit is ajánlanak neki. Persze nem volt kérdés, hogy őket választom én is, de azért érdekelt, hogyan mutatják be magukat, és amúgy hátha találok valami hasznos infót náluk.

Jól is tettem, hogy megnéztem. Az oldalon mindenre kitérő leírások vannak, kezdve attól, hogy mivel szembesül az, aki céget akar alapítani, kikkel kell felvenni a kapcsolatot, mire kell ügyelni, milyen iratokra van szükség, és milyen nagyon fontos kérdéseket kell átgondolni, mielőtt cégalapításra adja valaki a fejét.

A különféle költségek és díjak is részletesen végig vannak vezetve az oldalon. Természetesen az idei évi díjazás szerepel rajta, minden információ teljesen friss és naprakész.

Itt olvastam el, hogy a tulajdonosnak és az ügyvezetőként is milyen feltételeknek kell megfelelni, bár ezeket nem volt nagyon nehéz betartani. Az egyik például az, hogy elmúljak 18 éves. Nos… az már egy ideje kipipálva.

A cég megalapítása előtt is vannak olyan teendők, amiket muszáj elintézni, és a cégalapítással sem ér véget a folyamat. Amikor megtörténik, utána még van néhány teendő. Ezekről is van pontról pontra egy lista készítve.

Olyan tippet is kaptam a könyvelő választással kapcsolatban, amire nem is gondoltam, hogy itt ilyennel fogok találkozni. Szóval nagyon hasznosnak és informatívnak találtam az oldalt, minden megvan rajta, ami a cégalapításhoz kellhet.

Telefonon tudtam felvenni velük a kapcsolatot, a beszélgetés után pedig a megadott e-mail címre megkaptam a formanyomtatványokat, amiket ki kellett töltenem. Ehhez minden kérdésemre megkaptam a választ, így nem jelentett problémát az adatlapok és nyomtatványok kitöltése.

A kitöltött dokumentumokat visszaküldtem, majd nem sokkal rá egy személyes találkozás következett, ahol ügyvédi ellenjegyzés mellett aláírtuk a papírokat. Innentől a folyamat ismét náluk volt, nekem nem volt semmilyen teendőm. Ők intézték el a cégbírósági teendőket, és értesítettek a cégbírósági bejegyzésről.

Itt találkoztam először a kereskedelmi és iparkamara fogalmával is. Jó, ez lehet, hogy ciki, de valahogy nekem kimaradt, hogy van ilyen és, hogy feléjük is van bejelentési kötelezettség, így nagyon jól jött, hogy átolvastam az oldalukat.

Az iroda egyébként Budapesten van, ezt talán még nem mondtam, de nem csak budapesti székhellyel rendelkezőknek tudnak segíteni. Sőt, náluk is van olyan székhely szolgáltatás, ami nem a fővárosban van.

Nekem nagyon bejött ez az együttműködés. Igaza volt a barátomnak, nagy szakértelemmel rendelkeznek, és igazán ügyfél barátak.