Nyaralás alatt ismertem meg a legjobb energetikai tanúsítót

A családommal nagyon szeretünk kirándulni, nyaralni menni. Szinte minden évben beiktatunk legalább egy kisebb, pár napos kiruccanást, ha más nem, hát valahol belföldön. Igazából nem is rossz így, hiszen idehaza a szállás is olcsóbb, és nyelvtudást sem kell használni, ráadásul sokkal több nevezetességet érdekességet találunk meg. Mindig a férjem feladata a szállás kiválasztása és lefoglalása, mert ő valahogy mindig megtalálja a legjobbat ár-érték arányban. Eszünk ágában sincs négycsillagos hotelekben lakni, sokkal többre tartjuk a kedves, otthonos kis panziókat, vendégszállókat, ugyanis amellett, hogy sokkal személyesebb és közvetlenebb így a dolog, még a szállásadótól is tudunk tippeket kérni. A legutóbbi ilyen kiruccanásunk viszont más szempontból volt különleges és hasznos, nem csak a kikapcsolódás és szórakozás szempontjából. Itt tudtam meg ugyanis egy csomó hasznosat az energetikai tanúsítvány készíttetésével kapcsolatban.

Kicsi a világ, szokták mondani, de azt semmiképp sem gondoltam volna, hogy pont ugyanabban az időben, ugyanabban a panzióban száll meg egy 20 éve nem látott osztálytársam a családjával, ahol mi is. Véletlen egybeesés vagy a sors keze, nem tudom. Mindenesetre volt nagy öröm, mikor felismertük egymást, hiszen annak idején jóban voltunk, így volt mit mesélni. Én első sorban azt regéltem el neki, hogy éppen a lakásunk eladását fontolgatjuk, mivel a két gyerekkel a mostanit már kinőttük. Csakhogy nem volt gyakorlatunk az ilyesmiben, hiszen ez volt nekünk az első, és azóta elég rendesen megváltoztak a szabályok. Például az energetikai tanúsítvány megléte kapcsán is a sötétben tapogatóztam, nem sokkal korábban hallottam róla először.Mint kiderült, pont a legjobb embert sikerült megtalálni, ugyanis ez a volt osztálytársam ingatlanosként dolgozik, és egy egész rakás hasznos tanáccsal látott el. Ittam minden szavát. Többször előkerült a tanúsítás kérdése is, de végül le kellett állítanom a szóáradatát, és leszögezni, hogy ami engem kiemelten érdekel, az Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára. Meg természetesen az is, hogy kikkel érdemes csináltatni. Mivel ő szinte már szakértő ezen a téren, így csak mosolygott, és beavatott a részletekbe.

Elmondta, hogy akiket ők a legtöbbször a kollégáival ajánlani szoktak, azok az e-tanusitas.eu, nem véletlenül, hiszen az egyik, ha éppen nem a legjobbak idehaza ezen a téren. A központjuk ugyan a fővárosban van, de olyan kiterjedt és hatékony szakértői hálózatuk van, hogy Záhony és Sopron között bárhonnan meg lehet őket keresni, és ők kijönnek elvégezni a feladatot. Minden nagyobb városban van szakemberük, így még ha egy távolabb eső településről jön is a megkeresés, némi plusz díj fejében oda is kimennek. Ezen kívül óriási pozitívumuk, hogy ha valaki él a sürgősségi lehetőségükkel, akkor akár már 24 órán belül el is készülhet az energetikai tanúsítvány, és futárral juttatják el az ügyfélhez. Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára kapcsán pedig elővette a laptopját, és megmutatta nekem az oldalukat, hogy a saját szememmel láthassam. Nem mondom, igazán imponáló volt a felhozataluk, ráadásul nem csak száraz tények és táblázatok formájában közölték az infót, hanem érthető és befogadható cikkekben is!

Az energetikai tanúsítás menete, és az energetikai tanúsítvány ára

A férjemmel maximálisan egyetértettünk abban, hogy az e-tanusitas.eu lesz az a cég, akiket megbízunk, ha minden készen áll a lakáseladáshoz. Egyelőre még csak ott tartunk, hogy hirdetéseket nézünk, és próbáljuk eldönteni, hogy a nagyobb lakás vagy a kertes ház lesz-e a jobb. Azonban az se lenne egy buta döntés, ha jó korán megcsináltatnánk a mostanira az energetikai tanúsítást, hiszen 10 évig érvényes, és az adásvétel lebonyolításához kötelező, szóval semmiképp sem ússzuk meg. De ha előbb meglesz, mint ahogy hirdetni kezdünk, az előnyös, hiszen már fel tudjuk majd tüntetni, hogy milyen besorolást kapott, mire számítson, akit érdekel. Igazából így belegondolva jobb is minél hamarabb elkészíttetni, ne ezzel kelljen kapkodni, amikor már eljön az ideje. Jövő héten talán ki is töltöm az űrlapjukat és kérek tőlük árajánlatot.