Ötcsillagos sörcsapolás az otthon melegében

Lehet az elegáns, sokszor már-már barokk környezet az oka, de a sör mindig finomabb egy hotel előkelő bárjában, mint a sarki kocsmában Gizi néninél. Azonban nem kell lemondanod erről a bűnös élvezetről az otthon melegében sem, hiszen a mai modern világban szerencsére minden megoldható. Ki ne álmodna arról, hogy a kerti grillezéshez frissen csapolt, minőségi sört ihasson?

Igaz, hogy nem kis befektetés egy ilyen projektbe belevágni, de az élmény mindenért kárpótol, főleg, ha rendszeresen tartotok kerti partikat. A sörcsapoláshoz a következő dolgokra lesz szükséged: a kegre, hűtőre és hőfok szabályozóra, csatlakozókra, magára a sörcsapra és co2 palackra.

Egy laikus első kérdése általában az, hogy „hát de honnan szerezzek co2 palackot”? Jogos a felvetés, hiszen nem fogod megtalálni a sarki közértben vagy bármilyen másik üzletben sem. Szerencsére a gazpalackfutar.com oldal mindenben a segítségedre lesz, mivel ez a webshop Pest megye szinte bármely részére vállal co2 palack kiszállítását (de persze ez érvényes az összes többire is). Ilyen helyszín például: Gödöllő, Gyál vagy éppen Solymár is, de érdemes megnézni az oldalukat, mert a pontos lista is kint van. Amennyiben bizonytalan vagy, hogy pontosan mekkora méretű palackra van szükséged, telefonon bármikor segítséget nyújtanak. Sőt, ha éppen nem tudod őket felhívni, akkor egy űrlap kitöltésével kérhetsz tőlük visszahívást is. Nem sok helyen találkozni ilyen vásárlóbarát hozzáállással.

Az oldalon hatféle, különböző kiszerelésből lehet választani ebből a gázból, így mindenki megtalálja azt, ami a legjobban megfelel az általa választott célra. Amennyiben rendelkezel már co2 palackkal otthon, akkor felhívják a figyelmedet arra, hogy csak akkora palackot vásárolj, amilyened otthon is van. Ez azért is lehet fontos, mert a gazpalackfutar.com, a kiszállítás során, nem csak az új palackot viszi ki, de a régit el is szállítják, és majd lehet, hogy egyszer ugyanazt fogod visszakapni, mert újra megtöltik. Ebben különösen segít az, hogy minden palack paramétere könnyedén észrevehető és értelmezhető az oldalon. Sőt, még az árak is fel vannak tüntetve minden gázpalack alatt, úgy, hogy azok tartalmazzák a Budapesten belüli kiszállítás költségét is; ez ugye azt jelenti, hogy érdemes megérdeklődni, hogy például Gödöllőre mennyibe kerül.

Mielőtt azonban teljesen kétségbeesnél, hogy egy „gázpalackot” kell venned, aggodalomra semmi ok! A szén-dioxid színtelen, szagtalan, nem mérgező gáz. Tulajdonképpen az egyik legismertebb és legszélesebb körben felhasznált vegyület. Minden szénsavas üdítőt szén-dioxiddal dúsítanak, sőt a szódához használatos szódás szifon sem más, mint sűrített gáz. A sör kellemes pezsgését és a frissesség érzetét a gázt tartalmazó tartálynak köszönheti, hiszen a szén-dioxid a csapolás pillanatában kerül bele az italba. Többek között ez az egyik nagy előnye ezeknek a söröknek, hiszen előfordul, hogy a boltban megvásárolt sör nem habzik/gyöngyözik olyan szépen, mint az, amit frissen csapolt neked a bartender a nyaralásod során.

Ezeknek a palackoknak a felhasználásra azonban rendkívül sokszínű. Tudtad, hogy a co2 palackokat mélyhűtésre is kiválóan lehet használni? Igaz, ezt főként ipari körülmények között használják ki, hiszen egy átlagos háztartásban a hűtőszekrény fagyasztója is tökéletesen megfelel erre a célra.

Kedvet kaptál ahhoz, hogy a következő kerti grillezéshez csapolt sört igyatok a barátokkal? Keresd fel a gazpalackfutar.com oldalt, hogy megfelelő szakértelemmel választhassátok ki az ideális palackot, hogy felhőtlen legyen az italozás élménye!