Salgó polcok biztonságos összeszerelése és használata

A salgó polc nem véletlenül az egyik legnépszerűbb polcfajta egész Európában.

Már több mint fél évszázada velünk van, és magában ötvözi mindazt, amit a kis- és nagykereskedelmi egységek, a nagyobb raktárak és az otthoni műhelyek tulajdonosai is egyaránt keresnek egy polcrendszerben:
   • egyszerűen összeszerelhető,
   • személyre szabható,
   • könnyen tisztítható,
   • strapabíró és erős,
   • és nagyon jó áron elérhető.

A kezdeti csavaros kivitelt mára egészen nagy sikerrel váltották le a csavarmentes salgó polcok, amik árukat tekintve modernebb felépítésük ellenére is messze elérhetőbbek a régebbi verzióknál. 

Milyenek a salgó polc árak?

Milyenek a salgó polc árak?

Erre a kérdésre nehéz válaszolni, ugyanis ehhez előtte még néhány információt tudni kell:
• Hova fog kerülni a polcrendszer?
• Mekkora méretre van szükség?
• Mit fognak tárolni rajta?

A salgó polc ár aszerint változik, hogy pontosan mik az igények, ezért mindig árajánlatkéréssel érdemes kezdeni a kutatást – ebben az esetben ugyanis a lehető legpontosabb információkat kapjuk meg, és nem nekünk kell számolgatni, hogy a legyártással, kiszállítással, összeszereléssel együtt mennyit kell majd fizetnünk.

Csavarmentes salgó polc összeszerelés néhány lépésben

Ha kisebb méretekről van szó, akkor megtehetjük akár azt is, hogy a salgó polc árán megspóroljuk az összeszerelés költségét, és magunk állítjuk fel új polcrendszerünket.

A salgó polc legnagyobb előnye az egyszerűség: a csavarmentes kivitelnél nincs is másra szükségünk, csak egy kalapácsra, de azért a védőkesztyű is erősen javasolt, mint minden ehhez hasonló munka esetében.

Az első lépés, hogy megnézzük, minden meg van-e: szükség lesz
• a polc lábaira,
• az összekötő lemezekre,
• a polctartó gerendákra,
• a polclemezekre,
• valamint a talpakra.

Ha minden megvan, akkor alulról kezdünk el haladni fölfelé: elsőként a talpakat kalapáljuk föl a lábakra – értelemszerűen úgy, hogy a beakasztó fülek felfelé álljanak, hiszen ezekre kerülnek közvetlenül ezután a vízszintes összekötő lemezek.

A ferde összekötők szintén segítik az elkészülő polcok stabilitásának elérését, úgyhogy ezeket is fel kell szerelni.

Ezután jöhet az összekötő gerendák felhelyezése, amikre aztán a polclemezek kerülnek majd.

Következő lépés – nincs következő lépés!

A salgó polc olyan egyszerűen összeállítható, hogy gyakorlatilag észre se vesszük, hogy elkészültünk vele. 

Mit lehet tárolni a salgó polcon?

Mit lehet tárolni a salgó polcon?

Rövid válasz: szinte bármit.

A horganyzott acélból készült, komoly minőséget képviselő salgó polcok épp nagy teherbírásuk miatt olyan népszerűek autós műhelyek, garázsok, kamrák, és üzlethelyiségek között is.

A polclemezek típusuktól függően 145kg-tól kezdve 450kg-ig bármilyen súlyt elbírnak, a keretek teherbírása 1500kg és 3600kg között mozog.

A magasságot tekintve a 2 métertől az 5 méterig is elérhetünk, igény szerint, és a gyártók garanciát is vállalnak a minőségre.

Sokféle salgó polc van a piacon, ezért érdemes alaposan utánajárni a különböző gyártóknak és forgalmazóknak, mielőtt még vásárlásba kezdenél – találd meg a legjobb salgó polcot a legjobb áron, és nem lesz már gondod többet a polcrendszerekkel. 

HotelReal