Tapasztalataim a kókuszzsírral kapcsolatban

Napjainkban az olaj egyik közkedvelt helyettesítő terméke a kókuszzsír. Rengeteg jótékony hatása van, mind a szervezetünkre, de ha külsőleg alkalmazzuk, akár krémekbe belekeverve, akkor is csodákra képes.

Alapjáraton én egyáltalán nem vagyok ilyen bio őrült, én inkább a mértékletesség híve vagyok. Úgy vagyok vele, hogy bármit lehet fogyasztani csak oda kell figyelni, hogy miből mennyit, akkor biztos nem lesz baj.

Visszatérve a kókuszzsírra, nagyon sok cikk szól arról, hogy azoknak ajánlják, akik diétáznak. Na most mikor édesanyám először elkezdte ezt használni, már nem is emlékszem, hogy valóban hatásos volt-e ilyen szempontból, arra viszont igen, hogy a vasárnapi ebéd után egyáltalán nem feküdte meg a gyomromat az étel úgy, mint korábban. Arra is emlékszem, sokkal kevesebbszer éreztem magam úgy mint, aki degeszre ette magát és az emésztésem is kezdett helyre jönni. Egy idő után biztos voltam benne, hogy vannak jótékony hatásai, de a legdurvább az volt, amikor már egy jó pár hónapja így étkeztünk és elmentem az akkori barátom nagymamájához egy ebédre.

A kaja fenséges volt esküszöm, de az én „gyenge gyerek” gyomrom, a kímélő kókuszzsíros ételek után nagyon megemlegette azt az ebédet. Nyilván a mami olajjal és zsírral főzött, a jó magyar szokásokhoz híven, de egyszerűen annyira hirtelen és annyira nagy dózisban bombáztam a gyomromat ilyen nehéz kajákkal, hogy után szinte beteg lettem és 1 napon keresztül csak feküdni tudtam.

A másik érdekes sztori, amit a kókuszzsírról el tudok mesélni, hogy az egyik barátnőm sajnos nagyon sokat küzdött a száraz bőrével. Kipróbált rá minden kencét, olajat, patikában kikevert krémet, de sajna semmi nem hatott. Majd végül az interneten talált egy olyan házilag is elkészíthető krém receptet, aminek az egyik fő összetevője a kókuszzsír volt. Gondolta mi baj lehet, kipróbálja. És láss csodát, a száraz foltok eltűntek egy szempillantás alatt.

Nem mondom, hogy a kókuszzsír varázsszer, de érdemes kipróbálni, veszíteni nem lehet vele!