A víz onnan, akkor és oda folyjon, ahonnan, amikor és ahová nekünk jó

Napjainkban már elképzelhetetlen az élet vezetékes víz nélkül. Természetesnek vesszük, ha megnyitjuk a csapot rögtön vízhez jutunk hogyha mondjuk szomjasak vagyunk vagy szeretnénk egy fürdőt venni. A szennyvíz pedig egy mozdulattal eltüntethető, ha kihúzzuk a dugót a kádból, vagy megnyomjuk a WC tartály gombját.

Ideális esetben a vízhasználat az összkomfortos háztartásokban igencsak megkönnyíti a hétköznapokat. Ám, ha valamilyen meghibásodás van, az nagyon kellemetlen tud lenni.

Egy csőtörés el tudja áztatni az egész házat, alagsort vagy falakat, a dugulásról meg ne is beszéljünk. Senki sem szeretné, ha büdös, piszkos egészségre veszélyes víz árasztaná el az otthonát.

Létezik egy kifejezetten ezeknek a hibáknak az elhárítására szakosodott vállalkozás Budapesten, a vizgazfutesszerelo24. Ők minden vízszereléssel kapcsolatos probléma elhárításában segítenek. Ha csőtörés van, csepeg a csap, ázik a fal, nem működik a mosógép vagy mosogatógép, bátran tárcsázzuk a honlapjukon fellelhető számot. Ha eldugult a WC vagy a mosogató lefolyója, nyugodtan kérjünk tőlük segítséget.

De nemcsak vízszereléssel, hanem gáz-, vagy fűtési rendszerekkel kapcsolatban felmerülő gondok esetén is nyújtanak szolgáltatást. Szakképzett vízvezeték-szerelőkkel, fűtés- és gázkészülék szerelőkkel állnak rendelkezésre, az általuk kiállított számlákat pedig a biztosítók is elfogadják.

Érdemes felkeresni honlapjukat, ahol rengeteg információ található az általuk nyújtott szolgáltatásokról. Részletekbe menően tájékoztatnak arról, hogy milyen problémák esetén lehet őket tárcsázni. Még az általuk karbantartott kazán vagy gázkészülék márkákat is részletesen felsorolják. A lista elég hosszú. Ebből is látszik, hogy szakembereik felkészültek és nagy tudásúak, hiszen gyakorlatilag mindenféle típusú kazán és gázkészülék javításában jártasak. Még azokéban is amelyek modernebb technológiával készültek.

A vizgazfutesszerelo24 kiszáll bármely budapesti kerületbe, vagy Pest megye bármely településére. 24 órás ügyeletben dolgoznak, ami azt jelenti, hogy bármikor lehet őket hívni vagy visszahívást kérni. Telefonban megpróbálják a lehető legpontosabban körül íratni az ügyféllel a problémát, hiszen ki kell deríteniük, hogy milyen szakember segítségére van szükség. Ez például fontos lehet akkor, amikor szét kell választani, hogy a fűtés miért nem működik, a kazánnal vagy esetleg a fűtéscsövekkel vagy radiátorokkal van -e probléma. A telefonos tanácsadás teljesen díjmentes.

Szükség esetén akár egy órán belül is kiszállnak, ami mind tudjuk mennyire nagy áldás lehet, főleg, ha nem tudjuk használni a fürdőszobát ilyen-olyan okból kifolyólag.

A kiszállás, ha munkavégzés is történik, minden esetben díjmentes. Az elvégzett munkáról számlát kapunk, amit, ha kárigény merülne fel, gond nélkül benyújthatunk a biztosítónak. Ez azért is nagyszerű, mert tudjuk, hogy egy csőtörés milyen károkat tud okozni és mennyi pusztítással járhat. Ilyenkor a felújítás sem olcsó, ha mondjuk a fürdőszobában le kell verni a csempét, vésni kell a falat, vagy ha új bojlert kell vásárolni, mert a régi kilyukadt éppen.

De hibaelhárításon kívül vállalnak még kiépítést, bekötést vagy telepítést legyen szó új kazánról, radiátorról, vagy szennyvíz hálózatról akár.

Nekem kézzelfogható tapasztalatom van arról, hogy hogyan dolgoznak, mert hívtam már ki őket, amikor eldugult a szennyvízcső. Azt vettem észre, hogy egyszer csak nem folyt le a mosogatóból a víz. Először azt hittem, hogy csak egy banális dologról van szó, ezért szétszedtük és kitakarítottuk a szifont a férjemmel, viszont a probléma ezt követően is fennállt.

Kis kutakodás után találtuk meg a neten a vizgazfutesszerelo24-et és tárcsáztuk is a honlapon fellelhető telefonszámot. Egyeztettünk a szakemberrel a problémáról. Ígérte, hogy rövidesen küldenek valakit és kérte, hogy ne öntsünk semmi vegyszert a lefolyóba mert azzal jelen esetben csak még nagyobb problémát okozhatunk. Nem is tettünk semmit, csak vártuk, hogy kiérkezzenek. Ez rövidesen meg is történt.

A szakember megérkezett és rövid időn belül elhárította a gondot, ami sejtésüknek megfelelően a lefolyókon túl jóval mélyebben a szennyvízcsőben volt. Meg is könnyebbültünk, hogy végre sikerült leküzdeni a dugulást és a szennyvíz újra szépen le- és elfolyik.

Az ember csak akkor tudja értékelni a vízhálózat nyújtotta kényelmet, amikor a víz onnan, akkor és oda folyik, ahogyan ő szeretné.