A VPS bérlés olyan volt az üzletnek, mint egy korty víz

Tavaly nyáron úgy döntöttünk, hogy kipróbáljuk, milyen a VPS bérlés. Senki ne lepődjön meg, elsőre mi sem tudtuk pontosan, hogy mi az. Aztán történt egy kis baleset, és az informatikusunk elmagyarázta, hogy számunkra tulajdonképpen ez a létező legjobb megoldás.

Hosszú, forró nyár

Az úgy volt,hogy egy forró nyári napon mindenki „terepen volt”. Napok óta tartott a hőségriadó, és nálunk ilyenkor minden épkézláb ember a vízosztásokon, a hibaelhárításon és ezernyi más ügyön bíbelődik. Ha ilyenkor valahol leáll a szolgáltatásunk, az hatalmas, akár életveszélyes probléma is lehet.

Már napokkal korábban kaptam egy üzenetet az irodából, hogy elromlott a légkondicionáló berendezés, de akkor éppen kisebb bajom is nagyobb volt ennél. Úgysincs bent senki,  meg különben is, ekkora melegben úgyis minden klímás cég leterhelt, kizárt, hogy belátható időn belül tudnak szerelőt küldeni.

Nem a kollégák kaptak hőgutát

Mivel, mint mondtam, senki nem volt bent, nem is nagyon gondoltam rá, hogy bármi probléma történhet. A munkatársaim egészségét nem veszélyeztette a dolog, a légkondit simán le lehetett kapcsolni, nem kellett nagy bajtól, tűzveszélytől, áramütéstől, zárlattól tartani.

Csak egy dologról feledkeztem meg… És amikor erre rájöttem, már késő volt.

A légkondicionálással együtt nem csak a hűtés, de a páratartalom optimalizálása is megszűnt az épületben. A mivel a szerverszobánk egy zárt helyiség és a gépek és kábelek odabent éjjel-nappal dolgoznak, a hőmérséklet a szerver gyártója által javasolt 20 fok helyett két nap alatt 41 fokká nőtt, a páratartalom pedig kintről az egekbe kúszott.

Mire észbe kaptam, a rendszereink egy része, amelyik a hozzánk telepített szerverről dolgozott, már nem működött. A készülék, amelyik szerverként szolgált, meghibásodott.

Rémálom a Gép utcában

Pont a legnagyobb hajtás idején ott tartottunk, hogy az adatbázisaink és a programjaink egy része egyszerűen elérhetetlenné vált. Olyan volt az egész, mint egy rémálom!

Azonnal hívtam az informatikai céget, akikkel dolgozunk, de a javítás és az adatmentés így is napokba telt és jó sokba is került. Csalódott voltam és dühös. Hosszú hónapokkal visszavetette a fejlődésünket ez a kis malőr.

Béreljetek Virtuális Privát Szervert!

Az informatikusom azt javasolta, hogy bár ő nagyon hisz a cégekhez telepített szerverben, mint megoldásban, a mi esetünkben lehet, hogy ez a módszer nem a legpraktikusabb. Mi ugyanis keveset vagyunk az irodában, nincsen kapacitásunk arra, hogy fizikailag és szoftveresen is karban tartsuk „dobozt”. Ahhoz, hogy mindig biztonságban legyenek az adataink, legalább két, különálló gépre lenne szükségünk, ami drága és nagyon munkaigényes. Ráadásul az irodai környezetünk sem a legideálisabb, ma a klíma romlott el, holnap mondjuk egy szétfakadó vizes ballon áztat el mindent. Nem vagyunk jól felkészülve egy áramszünetre sem. Ráadásul ki van szervezve az összes informatikai szolgáltatás – ezért még az sem igaz, hogy azonnal ugrik nálunk egy hozzáértő kolléga, ha valami hiba történik.

A Rackforest lett a megoldás

Az informatikus javaslatára a Rackforest nevű céget választottuk. Jó velük dolgozni, mert nagyon jól értik a szakmát, sokat tudnak nekünk segíteni, ráadásul SSD szervert biztosítanak, ami, bár én nem értek hozzá, elég jó ajánlat, állítólag gyorsabb, és, utánanéztem, a legtöbb helyen ezt ilyen presztízs megoldásnak is tartják.

A cég munkatársa elmagyarázta, hogy nekem sokkal jobban megéri, ha náluk bérelek ilyen Virtuális Privát Szervert (ebből jön a VPS rövidítés), mert a saját „dobozunk” kapacitását egyébként sem használnánk ki, így viszont nem nekünk kell vigyázni arra, hogy… hát, szóval, szégyen-nem szégyen, de arra, hogy ne forraljuk túl a rendszert.

Nekünk egyébként bőven elég lenne egy webtárhely is tulajdonképpen, a külső és a belső használatra szánt oldalaink is szépen elmuzsikálnának egy ilyen rendszeren, de biztonsági szempontból egy VPS szerver jóval védettebb, ráadásul rendszeresek a frissítések és a karbantartás is.

Eddig egyetlen egyszer észleltünk valami problémát, amiért rögtön fel kellett hívnunk a céget. Beszéltünk az ottani ügyintézővel, kiderült, hogy nem is a szerver, hanem az irodai router volt a ludas az üzemzavarban.

Bónusz, hogy a szerver szobát át tudtuk alakítani tárolóvá, így az irodánkban akár táncot is lejthetnénk. Picit a weboldalunk és a szolgáltatások is gyorsabbak lettek. de, ami nekem a legfontosabb: nem kell aggódnom a hibák miatt. Egy cégnél mindig van, aki kezeli a gondokat.  Még az informatikusom is jobbnak látta a rendszert, így azt hiszem, bőven megéri váltani. Lehet, hogy elsőre, mondjuk egy webtárhelyhez picit borsosnak tűnhet az ára. De az én képtelen, túlmelegedős sztorim bizonyítja, hogy az ördög bizony nem alszik. Hosszú távon egy hiba anyagilag többe kerülhet, mint ügyesen megoldani a dolgokat.

Nem bántam meg, hogy bíztam az informatikusban. Én azt mondom, VPS szervert mindenkinek!