Amikor a Vízművek találkoznak

Ebben a bejegyzésben a múlthavi találkozónkról szeretnék mesélni nektek, hiszen mindig olyan örömmel emlékezek vissza ezekre a napokra. Tudom, mindig említem a családi hangulatot a Vízműveknél, de nem túlzok, amikor erről beszélek. Legyen szó fővárosi vagy vidéki részéről a csapatnak, mi egy emberként dolgozunk a tehermentesítésért és az ország zökkenőmentes ellátásáért, így mikor sor kerül egy-egy összejövetelre, olyan, mintha egy emberként lennék ott az adott helyszínen is. Nem volt ez másképp sem az éves országos találkozónkon sem.

Idén nem Pécsett, hanem Gyulán került megrendezésre az esemény, ahova az összes megyéből akadt legalább két vagy három résztvevő. Bár sokan vagyunk, de szinte mindenki ismer mindenkit és az újdonsült családtagokat is szívesen fogadjuk közöttünk. Ilyenkor persze mindig előjönnek a legvadabb sztorik és a már jól ismert anekdoták is. Ugyan a mai világban már fel is tudjuk hívni egymást vagy ráírunk egymásra chaten, sokkal jobban készülünk az ilyen találkozókra és személy szerint én milliószor jobban élvezem azt is, hogy szemtől szemben tudunk kicsit felzárkózni a másik életével. Mivel az idén épp egy hosszú hétvégére esett a rendezvény, így páran, akik közelebben állunk egymáshoz, de az ország különböző részeiben élünk, úgy döntöttünk, hogy meghosszabbítjuk a gyulai tartózkodásunkat és foglaltunk közösen egy apartmant, amiben megszálltunk a hétvégére. A célunk teljes mértékben a kikapcsolódás és talán szentimentálisan hangzik, de az együttlét volt.

Nem is emlékszem már mikor tudtunk utoljára egy ilyet összehozni, talán még a legkisebb fiam születése előtt. Mindig csak rohantunk, sokan nem is tudtunk volna tovább maradni, mint egy délután a családjaink miatt, így most velük együtt érkeztünk a rendezvényre. Mivel a kisebbik fiam, Sanyika, még csak 5 éves, neki kicsit többet kellett pakolni: a ruháktól kezdve a játékokon át egészen az autós gyerekülésig. A gyerekvállalás viszont ezzel jár és a feleségemmel tisztában voltunk a dologgal, így legutóbb egy nagyobb autót vásároltunk, amiben minden elfért, ha a családdal indultunk útnak. Szerencsés is vagyok, hiszen gyerekeim egymástól tudtak örökölni ruhákat és egyéb tárgyakat, így a legszükségesebb és legfontosabb dolgokat nem kellett mindig újra megvenni, feltéve, ha kibírták az idő múlását.

Az Országos Vízművek találkozója remekül sült el, voltak versenyek, vetélkedők és nyereményjátékok is. A baráti körömmel nagyjából együtt mozogtunk a programok között és a délutáni tombolán is egy emberként szurkoltunk egymásnak, hátha valami jót nyerünk. Külön tetszett, hogy a tombolajegyekből befolyt összeget jótékony célra fordították a szervezők, így mindannyian legalább tízet vettünk. A sorsolás egyik főnyereménye egy gyerekülés volt gépjárműbe és bevallom, szurkoltam, hogy mi nyerjük meg. Végül valamilyen csodával határos módon az egyik barátom, Csaba nyerte meg a Basco autósülést a babaverda.hu felajánlásából. Az ülés kék színű volt és 9-36 kilogrammos súlycsoportra, ami tökéletes volt a fiának, Petinek. Mikor Csaba megkapta az ülést és az útmutatót hozzá, gyorsan neki is estünk átolvasni a specifikációkat és a paramétereket. Beismerem, valamiért annyira lenyűgözött a multifunkcionalitása és tartóssága az ülésnek, hogy azonnal felmentem a babaverda.hu-ra és elkezdtem böngészni az oldalukat egy ugyanilyen ülésért. Bence ülése már kicsit vihart vert volt, hiszen örökölte a testvéreitől azt és épp aktuális is lett volna a beruházás. Mikor hazaértünk a rendezvényről, a feleségemnek is elmeséltem a szerencsénket és hogy mennyire jó üléseket találtam, mire kiderült, hogy egy ideje már ő is fontolgatta a vásárlást. Mivel a termék előttünk volt Csaba szerencséjének jóvoltából, így rögtön le is tudtuk csekkolni a paramétereket az autónkba: mindent szuperül passzolt, így még aznap este megrendeltük a miénket is. Miután hazaértünk másnap meg is érkezett hozzánk az ülés és azóta már egy hónapja használjuk azt szinte minden nap. Bence imádja és rendkívül büszke arra, hogy az ülés csak az övé.

Így, egy hónap távlatából is ismét megállapíthatom, hogy a Vízművek találkozói mindig jót hoznak az életünkbe és már izgatottan várom a következő alkalmat is.