Egy segítőkész kolléga a legnagyobb kincs a világon!

Palival lassan 10 éve dolgozunk a Pécsi Vízműnél. Nagyon szeretek egy műszakban lenni vele, mert jól végzi a munkáját, csapatjátékos, és beszélgetni is lehet vele. Az évek alatt őszinte barátság szövődött kettőnk között, rögtön észreveszi, ha valami nem stimmel velem – ahogy ma is.

Kérdésére, hogy mitől vagyok ilyen dezorientált, az feleltem az időjárás miatt. Már készült beszólni, amikor helyesbítettem: úgy értem, konkrétan az eső miatt. Ugyanis reggel motorral mentem munkába, mert már késésben voltam, és miután beértem, zuhogni kezdett az eső, és azóta sem hagyta abba. Nekem pedig nincsen motoros esőruhám.

Pali egyetértően bólogatott, jelezve, érti a probléma súlyát. „Nézd, jelenleg annyit tudok segíteni, hogy drukkolok, hogy elálljon az eső, mire végzünk. De ha rám hallgatsz, sürgősen beszerzel egy motoros esőruhát, mégpedig azt is megmondom, honnan.” A weboldalt, amit ajánlott, azon megnéztem az ebédszünetemben, és tátva maradt a szám: találtam tetőtől-talpig védő esőruhát, és külön nadrágot is. Volt közöttük fekete, illetve hagyományos rikító sárga is. Mindkét típus nagy fényvisszaverő csíkokkal ellátott, ami az eső miatti rossz látásviszonyok miatt kiemelten fontos. Nagyon tetszett a gallérba rejthető kapucni is, ami gondol a motorosra a motorozás után is: szakadó esőben, bukósisakban közlekedni a motorról leszállva nem éppen egyszerű dolog, de a kapucninak köszönhetően sisak nélkül is védve leszünk, ha leszálltunk a motorról. A termékek minden évszakban használhatóak, és 100 %-ig vízállóak, ezt segítik a ragasztott varratok is. A kényelmet állítható derékpánt biztosítja.

Nagyon hálás voltam Palinak az ötletért. Akkora szerencsém volt, hogy elállt az eső, mire lejárt a munkaidőnk, ragyogó napsütésben hagytam el a Vízmű területét, és hazaérve rögtön megrendeltem a webshopból a kiválasztott esővédő ruhát.