Jacuzzira költöttem a prémiumom – életem legjobb befektetése volt!

20 éve dolgozom a Pécsi vízműveknél. Mondhatnám, hogy egy csodás időszaka ez az életemnek, de igazából a monotonitáson kívül másra nem nagyon emlékszem. Minden reggel 6-kor csörög az óra, én felkelek, gyorsan elkészülök, és elmegyek dolgozni. Lehúzom a 8 és fél órát, majd hazamegyek, megvacsorázom, és lefekszem aludni. A munka bírható, nem okoz különösebb nehézséget a számomra, mégsem ilyen életet képzeltem el magamnak hajdanán. Szívesen lettem volna felfedező, vagy tudós, szerettem volna valami maradandót alkotni, de ez a hajó már elment. Maradt a monoton hangyalét egészen a nyugdíjig.

Sokat agyaltam azon, miként lehetne ezt az életformát feldobni valamivel. Akartam utazni, de valahogy egyedül nem annyira motiváló. Olyat kellett kitalálnom, ami beilleszthető a világomba, mégis egy picinyke kikapcsolódást jelent a szürke hétköznapokban. Teljesen véletlenül botlottam bele abba az ötletbe, ami manapság egy kis kikapcsolódást jelent a számomra.

Egy unalmas estén szörfözgettem a neten, kutatva, mire is költhetném a 20 év munka után járó prémiumomat. Sok mindenre gondoltam első körben, szóba jött az utazás mellett az is, hogy veszek egy új autót, vagy az is, hogy zöldségeskertet ültetek, de valahogy egyik sem csigázott fel igazán. Aztán ahogy keresgéltem céltalanul, egyszer csak a szemem elé került valami, amire korábban nem is gondoltam egy percig sem. A jacuzzi egy olyan elérhetetlen, luxus dolog volt a tudatomban, ami csak a nálam százszor menőbb embereknek juthat, arra nem is mertem gondolni, hogy egyszer nekem is lehet egy saját jacuzzim. Pedig a jacuzzi telepítés, mint kiderült, a mai világban már egyáltalán nem számít furcsának, vagy luxusbefektetésnek. Egy ilyen privát pezsgőfürdő előfordul a legtöbb háztartásban, és ahogyan nézegettem az ezzel kapcsolatos lehetőségeket, eldöntöttem, hogy nekem is lesz egy. Már láttam is magam előtt, ahogy egy szokásosan unalmas munkanap után hazaérve, beindítom a szerkezetet, elmerülök a habok között és elfelejtem minden gondomat. Nem is haboztam sokáig, megrendeltem. Persze ki kellett találnom, hogy hova és miként lehet egy jakuzzit beilleszteni az otthonomba, de konzultálva a kivitelező céggel, végül sikerült találnunk egy megfelelő megoldást. Persze, arra először nem is gondoltam, hogy a jacuzzit nem csak beszereltetni kell, de karban is kell tartatni. A masszázsmedence tisztántartása és még a víz megfelelő PH értékének fenntartása is olyan szempontok, amiket mindenképpen szem előtt kell tartani ahhoz, hogy az ember hosszútávon élvezhesse a kényeztetést. Persze, most már, miután tisztáztam magamban a vele járó feladatokat, és mérlegeltem, rájöttem, hogy nem is olyan nagydolog ez ahhoz képest, amennyi pozitívum származik abból, hogy megcsináltattam a magam kis mennyországát. Sőt, mivel egy nagyon profi csapatot találtam a feladatok elvégzésére, nekem különösebben nem is kell energiát fektetnem ezekbe a feladatokba. Csak kihívom a megfelelő embert és ő elvégzi helyettem a kötelezőt, nekem meg csak élveznem kell a hidromasszázst. És én ezt meg is teszem minden nap. Nem is hagynám ki egy nap sem, mert ez adja a motivációmat minden napra. Sőt, a barátaimat is át szoktam hívni, hogy éljenek ők is a lehetőséggel, és érdekes módon, azóta sokkal szívesebben látogatnak meg engem. Így hát elmondható, hogy az új jacuzzim nem csak a kikapcsolódásban, de a szociális életemben is segítséget nyújtott nekem. Még az is lehet, hogy ennek köszönhetően ráveszem magam egy utazásra. De ez még a jövő titka.