A Mannol olaj, ami meglepően meghosszabbította a régi autónk életét

Mivel Pécsről származom számomra mindig is fontos volt, hogy valamilyen módon gyors összeköttetésben tudjak lenni Budapesttel, ahová idővel egyre többször és egyre nagyobb mennyiségben kellett kiruccanásokat, látogatásokat tennem különböző üzleti ügyekben. Mivel én magam alapvetően zenész volnék, ezért innentől kitalálható, hogy a fő indoka ezeknek az utazásoknak az volt, hogy néhány koncerttermet, helyszínt megnézzek vagy éppen tárgyaljak a szervezőkkel. Persze az internet világában ez mehetne simán online felületeken keresztül is ám be kell vallanom, hogy néha jólesik egy kicsit kiruccanni a fővárosban, ráadásul addig sem kell a másik állásommal foglalkoznom, ami a Pécsi  Vízműhöz köthető.

Mivel ezek a felutazások egyre gyakoribbak lettek a zenekar fejlődésével kénytelenek voltunk vásárolni egy közös kis autót, ami olcsó, de mégis költséghatékonyabb mint a turnébusznak használt Transporter folyamatos előcibálása. Természetesen ahogy az az olcsón vásárolt használtautóknál lenni szokott itt is felléptek műszaki hibák bőven. Miután ezeket az autószerelő barátoknak köszönhetően sikerült szép lassan kijavítanunk elkezdhettünk jobban odakoncentrálni arra, hogy imént tudnánk megelőzni azt, hogy további problémák is előjöjjenek majd. Ennek az egyik alapköve pedig természetesen a megfelelő motorolaj megtalálása volt. Mivel a zenekarban többen is vannak, akik jártasok ebben témába úgy döntöttünk, hogy a Mannol cég termékeinek szavazunk bizalmat, ha már korábban az többeknél is bevált. Én sosem voltam annyira érzékeny erre a témára, általában azt használtam, amit az autószerelőm éppen adott ha szervizben volt az kocsim és szükség volt valamire. Nem is sejtettem, hogy egy igazán jó motorolaj mennyire sokat számít egy autó életminőségének feljavítása szempontjából. Ezt akkor vettem észre, amikor a kis zenekari autónk egyre több utat tett meg az átnézés után úgy, hogy az ég egy adta világon semmi baja nem volt, pedig hogy őszinte legyek számítottunk arra, hogy bőven lesz még mit rákölteni…

Ez persze kicsit sem volt hátrányos, tekintve, hogy tényleg jobban esett nem erre költenünk a megkeresett pénzünket, azért a Vízmű nem fizet olyan jól… Így aztán elmondhatjuk, hogy fél éves használat és sok-sok megtett kilométer után is ott tartunk még mindig, hogy nem igazán tudunk rosszat mondani a Mannol termékeire, amik tulajdonképpen az egyedüli tudatosan bevezetett újításnak számítanak az autó életében, ezen felül egyedül a szerelő nyúlt hozzá, de ő nem volt annyira derűlátó az esettel kapcsolatosan, éppen ezért kifejezetten jól esik, hogy ennyi idő elteltével is éppolyan gondatlanul megy minden mint a felújítás utáni első úton. Persze nincsenek afelől kétségeink, hogy ez a régi jármű nem fog túl sokáig üzemben lenni, de ettől függetlenül azt hiszem, hogy a megfelelő olaj használata így is jóval meg fogja hosszabbítani az életét a tervezetthez és az elvárthoz képest.