Már az energetikai tanúsítvány fogalmát is ismerem

Nagyon sok változás van mostanság az életemben. Felmondtam a korábbi munkahelyemen, a pécsi vízműveknél, ugyanis eldöntöttem, hogy eladom a házamat és felköltözök a fővárosba. Tehát lakhelyet és munkahelyet váltok.

Nem vagyok tisztában az ingatlanárakkal, emiatt felkerestem Brigit, az egyik unokatestvéremet, aki ingatlanértékesítéssel foglalkozik és kikértem a véleményét. Brigi legelőször azt kérdezte, hogy minden szükséges papírom megvan ahhoz, hogy a házamat el tudjam adni. A kérdés hallatán meglepődtem, mivel nem tudtam, hogy bármiféle különleges iratra szükség lenne ahhoz, hogy az ingatlanomtól megszabaduljak. Az energetikai tanúsítvány fogalmáról az unokatestvéremtől hallottam először.

www.e-tanusitas.eu

Brigi nagyon elfoglalt, emiatt nem részletezte a tanúsítvány megszerzésének menetét, valamint az egésznek a lényegét, inkább elküldte a www.e-tanusitas.eu linket, amelyre kattintva minden lényeges infót beszerezhettem, illetve a cég szolgáltatását igénybe véve pótolhatom a hiányzó iratot. A weboldalról megtudtam, hogy 2012. január 1-től minden eladó épületre, kötelező kiállíttatni az energetikai tanúsítványt. Ennek hiányában semmilyen ingatlan nem adható el.

Nem értettem, hogy erre a tanúsítványra minek is van szükség, azonban az internetes oldal természetesen erre is választ ad: az energetikai tanúsítvány célja a vevők hiteles tájékoztatása az épület, lakás energetikai minőségéről, valamint a szükséges és végrehajtható felújítási javaslatokról, korszerűsítésekről.

A www.e-tanusitas.eu linken elérhető cég nagyon gyors, ugyanis az energetikai tanúsítvány elkészítését 12-24 órán belül elvállalják. Az általuk kiállított irat tíz évig érvényes, mondjuk ez számomra nem igazán érdekes, hiszen nem szeretném megtartani a házat. De mindenképp az ő szolgáltatásukat fogom választani, ugyanis nagyon olcsón dolgoznak: családi házak esetében már bruttó 18.990 forinttól előállítják a tanúsítványt.