Munka utáni lazítás

A kollégákkal a vízműből elég jóban vagyunk. Munka után össze szoktunk jönni kikapcsolódni és lazítani néha. Ebbe a lazításba bármi belefér közös sörözéstől kezdve, étterembe járáson át meccsnézésig minden. Általában valaki javasolja hogy mi legyen a következő estén, és ha többieknek is teszik, akkor megszavazzuk. Aztán aki szeretne csatlakozni, az csatlakozik. Aki meg nem, az majd jön következő alkalommal.

Nagyobb foci meccseknél egyértelmű hogy mi a program, előre szoktunk asztalt foglalni a kedvenc sportbárunkban. A tulajdonos már név szerint ismer minek, szinte haverok vagyunk. Máskor csak sztorizgatunk és sörözünk, vagy ki ki issza, amit szeret. Én általában sörözök. De moziban is voltunk már. Többször is igazság szerint. Egyszer néztünk valami lövöldözős filmet, egy mission impossible-t azt hiszem, meg komolyabb filmeken is voltunk már. Szóval tényleg az a program ami jön.

Az egyik héten valaki bedobta, hogy olyan társasjátékozhatnékja van, és hogy mit szólunk hozzá. Ő hozza a játékot, mi meg vigyünk piát meg rágcsát. Mondtuk hogy oké. Még nem csináltunk ilyet együtt, de mindenféleképpen érdekesnek és újnak hatott a dolog. Mindenki kíváncsian várta, hogy mi fog kisülni.

Meg is beszéltünk egy időpontot szombat estére, hogy mindenkinek jó legyen, és ráérjen az aki el akar jönni. És szombat este hátha senkinek nincs más elfoglaltsága.

Szombaton összejöttünk tehát az egyik haverunk házában. Neki szép nagy lakása van, elfértünk, és a barátnőjét sem zavarja ha átmegyünk néha. Az ötletgazda hozta is a társast, ami egy Trónok harcás monopoly volt.

Ennek mindenki nagyon megörült, mert szerettük a sorozatot és a játék is jónak ígérkezett. Még teljesen bontatlan volt a doboz, látszott hogy új.

Megkérdeztük a barátunkat, hogy hol vette. Erre elmesélte, hogy talált egy weboldalt, ahol nagyon jó kis játékokat lehet kapni, például mindenféle monopolyt. Itt vett a gyereknek ajándékot a születésnapjára, és megtetszett neki az oldal, mert vannak ilyen komolyabb játékok is, mint például ez a trónok harcás monopoly. És úgy gondolta, vesz akkor magának is valamit, mert megjött a kedve a játékhoz, és mert 20 ezer forint felett ingyenes volt a szállítás, így megérte ezt a játékot még hozzácsapni a többihez.

Elkezdtünk játszani. Maga a játékmenet nem sokban különbözött a hagyományos monopolytól. A cél az volt, hogy telkeket kell vásárolni és azokat fejleszteni különböző házak építésével. És akkor ha egy másik játékos rálép a mezőnkre, úgynevezett bérleti díjat kell fizetnie, ami függ az adott telektől és attól hogy mennyi épület van rajta. Ezzel lehet taktikázni, és így kell minél több pénzt és telket gyűjteni, hogy a játék végén, nekünk legyen a legtöbb. Ezen kívül vannak mindenféle akció kártyák, amikkel lehet pénz szerezni, de veszteni is. Ez egy plusz kiszámíthatatlanságot ad az egésznek, és így még izgalmasabb lesz a játék. Dobókocka dobással halad mindenki körbe és attól függően hogy hova lép, vehet telket, fizet vagy húz egy kártyát. Nekem nagyon bejött a dolog. Kiskoromban is nagyon szerettem monopolyzni.

De voltak benne olyan adalékok a Trónok Harca sorozatból, ami még izgalmasabbá tették az egészet. Sok sorozat béli fanasy elem visszaköszönt, a rajzoktól és képektől kezdve a mezők nevéig. Ez is adott egy pluszt az egészhez, mert kibújt belőlünk a rajongó, és örömmel emlékeztünk vissza a sorozat különböző részeire és jeleneteire. Kiderült hogy ki kivel szimpatizált, kinek a halála viselte meg nagyon és kinek szurkol hogy megszerezze a vas trónt.

Tehát mindannyian megállapítottuk hogy jó ötlet volt ez a játékos este, legközelebb is csinálhatnánk még ilyet. Főleg így, hogy van egy oldal ahol mindig fogunk találni valami érdekeset. Hiszen hatalmas választék van, tényleg mindenféle társasjáték megtalálható, nem csak monopoly. Stratégiai játékoktól kezdve kooperációs vagy logikai játékokig mindenből válogathatunk. Ki is néztünk egy újabb játékot a következő összejövetelre, és megbeszéltük hogy összedobjuk az árát, én meg megrendelem.

Rendelés közben megnéztem én is magamnak jobban ezt az oldalt, és nekem is nagyon megtetszett. Ez a 20 ezer felett ingyen szállítás dolog, egy jó lehetőség, mert sokat spórolhatunk rajta, ha egyszerre több játékot rendelünk. A termékeket GLS futár szállítja, ami egy megbízható cég, nem kell aggódnom hogy mondjuk elveszik a csomagom a postán. És 1-3 nap alatt meg is érkezik.  Aztán nagyon jó akciók és leárazások is vannak. Mindig a legújabb termékeket lehet itt megtalálni. Lehet rendelni online vagy telefonon, mind a kettő gyors és egyszerű.

Tehát nagyon jól sikerült az este, órákon át játszottunk. Nagyon jó volt a hangulat, sokat poénkodtunk és nevettünk, főleg a Trónok harcás belső poénokon és utalgatáson. Szeretnénk megismételni majd egy ehhez hasonló estét, mert igazi kikapcsolódást jelentett a játék mindenkinek. Nektek is nagyon ajánlom, az ilyen összejöveteleket, főleg a monopolyt és ezt az oldalt, úgy gondolom hogy a társas játékokat méltánytalanul értékelik alul, hiszen nem csak gyerekek játszhatnak vele, hanem felnőtteknek is remek kikapcsolódást jelenthet.