Nagyon szép lett az új fürdőszoba, de ezentúl is spórolni fogunk a vízzel

Az elmúlt időszakban fokozottan kezdtünk ügyelni a lakótársammal arra, hogy minél többet spóroljunk a rezsin. Mióta minden médiafelületen napi szinten hallani a környezetvédelem fontosságáról napjainkban, még inkább odafigyelünk arra, hogy kevesebbet mossunk, mosogatásnál is kevesebb vizet használjunk, a lehető legritkábban fürdünk, és helyette inkább zuhanyzunk, csak abban a helyiségben ég lámpa, ahol épp tartózkodunk, és ott is többnyire kisebb olvasólámpa energiatakarékos izzóval. A lakás a lakótársam bátyjáé, én bérlek tőlük egy szobát. Nemrég szólt a srác, hogy szeretné felújítani a fürdőszobát, mert most kapott elég jó kedvezményeket a munkahelye által egy lakberendezési boltba, és már amúgy is esedékes egy kis átépítés. Belátható időn belül úgyis szeretné eladni majd a lakást, és jól jön, ha már most elkezdi kijavítgatni az apróbb hibáit.

Beleegyeztünk, egyrészt, mert nem volt más választásunk, másrészt persze nagyon izgatottak voltunk, hogy vajon milyen lesz az új fürdőszoba. A középkék csempék helyére világosabb, üdébb, fiatalosabb színűek kerülnek majd, a legnagyobb változás pedig az lesz, hogy a fürdőkád helyére zuhanyzófülke kerül, mert amúgy is kicsi a fürdőszoba, és így sokkal helytakarékosabban lehet majd berendezni. Másrészt a vízspórolás szempontjából is jobb döntés a zuhanyzókabin. Csabi, a lakótársam bátyja sok képet talált “kis fürdőszoba tervek” kulcsszavak alatt, amiknek nagy hasznát vette a tervezgetés során. Nem olyan könnyű tudniillik berendezni egy kicsi fürdőszobát úgy, hogy minden elférjen benne, ami kell és mindenhez könnyen hozzá is lehessen férni. Az könnyíti meg egy kicsit a helyzetet, hogy a WC és a mosógép két külön helyiségben van, egyik sem a fürdőszobában. Hogyha lecseréljük a kádat egy zuhanyzóra, akkor viszont újra lehet gondolni a helyiség teljes berendezését, mert egy-két dolog hiányzik belőle.

A netes keresgélés során talált egy oldalt, ahol szintén szerepelnek kis fürdőszoba tervek, és ez az oldal sokat segített neki az ötletelgetésben és a konkrét kivitelezésben is. Akinek további segítségre van szüksége, bátran felkeresheti őket a furdoszobaotletek.hu oldalon, mert személyesen is szívesen segítenek a felújításban, berendezésben. A honlapon van egy ötletbörze, amiből sok jó ötletet szerezhetünk és egy útmutatót is kapunk, hogy mégis hogyan álljunk neki egyáltalán a felújítás megtervezésének, majd a megvalósításának. Nagyon fontos, hogy mielőtt elkezdjük megvenni a berendezési tárgyakat, csempéket, padlólapokat, kész tervekkel induljunk neki az üzletnek. Az első lépés a honlap szerint is, hogy eldöntsük, hogy milyen színeket szeretnénk szívesen látni a fürdőszobánkban, aztán a többit már e köré tudjuk építeni. Fontos átgondolni az igényeinket is és ahhoz alkalmazkodva kialakítani a fürdőszobát.

Az első lépés tehát a szín: Csabi barackszínű és fehér mintás csempe és padlólap mellett döntött. A burkolatok kiválasztása után jöhet a vizesblokk: a zuhanyzó és a mosdókagyló fehér lesz a régi kék helyett. Egy harmonizáló, szép, modern csaptelepet is kiválasztott. A fűtésre már nincs gond, az ablak alatt ugyanis van egy kis radiátor. A zuhanykabin mellett most már be tudtuk úgy rendezni a fürdőszobát, hogy elfért benne még egy kis szekrény, ami már nagyon hiányzott, valamint egy szennyesláda is bekerült. Nem volt olyan jó móka kivárni, hogy elkészül az új fürdőszoba, a fürdést addig máshol kellett megoldanunk, de megérte. Nagyon szép lett a végeredmény, örülök, hogy még ebben az állapotában is használhatjuk, mielőtt Csabi eladja a lakást. Az új zuhanyfülke nagyon modern, van rajta többféle masszázsfunkció, de persze ezentúl is csak ésszel, gazdaságosan fogjuk használni.