Végre nálunk is van klíma

Mindenki gondolhatja, hogy a vízművek nem a legfelkapottabb munkahelyek egyike. Nem mondom, alkalmazotti szempontból semmi gond nincs vele, szeretek itt dolgozni, de a munkakörülmények nem nevezhetők extrának, nem borít el minket a luxus.

Eddig ez nem is zavart, hisz dolgozni nem szórakozásból jár az ember, ha meg valaki ejtőzni akar, az menjen el nyaralni. De mégis van pár alap dolog a munkahelyen, ami nagyban meghatározza az ember jólétét. Az étkező rész nálunk például teljesen kellemes, az ételek, amik ott elérhetők, szintén jók, nincs is rájuk nagyon panasz. Fontos is az, hogy amikor az ember munka közben megpihen mondjuk 10 vagy 20 percre, azt olyan helyen tehesse, ami tényleg relaxáló, ott ki tudjon kapcsolni, hogy aztán újult erővel térhessen vissza a melóba.

Az étkező résznek csak egy baja volt, hogy nem volt benne légkondi, így nyáron nem nagyon lehetett ott meglenni. Képzeld el, hogy kint dolgozol a szabadban, tűz rád a nap, és bemész egy kicsit az épületbe. Azt reméled, hogy bent legalább egy kicsit hűvösebb lesz, és pihenni tudsz, erre bent még melegebb van, mint kint. Ez volt helyzet az étkezővel is, és azóta is rágtuk a főnök fülét, hogy csináljon valamit.

Most végre meg is tette. Be is szerzett egy szupert inverteres split klímát, ami végre lehűti az étkezőt is, amikor jön a nyár. Azért is érte meg neki ilyet venni, mert ennek kicsi a fogyasztása és nagy a hatásfoka, nagyon gyorsan lehűti a szobát. Ezen kívül számos kényelmi funkciója van, egy csomó programra be lehet állítani, hogy még hatékonyabban működjön, például időzítővel szabályozni lehet, hogy akkor kezdjen el hűteni, amikor megkezdődik az ebédszünet. Ezeknek a split klímáknak meg az is az előnye, hogy egy kültéri egységhez akár több beltéri egységet is lehet kötni.

Most különösen megérte beszereltetni a klímát a vízművekhez, főleg, mert éppen jött az oldalfali split klíma akció. Ezért is állt rá a főnök a dologra, mert látta ő is, hogy a készülékek is milyen jó áron vannak, és a beszerelésük se kerül sokba.

A szakemberek, akik beszerelték, gyorsan és hatékonyan dolgoztak. Akár a saját házamhoz is kihívnám őket. Most, hogy végre be van szereltetve a légkondi az étkezőbe, szinte már várom a meleg nyári napokat.